Müslüman olan ve Türkiye'ye yerleşen İngiliz yazar Lauren Booth, kentte oluşan tabloyu görüntüledi.

İslahiye ilçesinde çektiği videoda, "Sessizlik, enkaz, toz dumanı." ifadelerini kullanan Booth, “Enkaz altında kimlerin kaldığını, kimlerin kaçtığını ve ihtiyaçlarının neler olduğunu merak ediyorum. Bu insanların asla eski günlerine dönemeyeceklerini ve hayatlarının felaketini yaşadıklarını biliyorum.” dedi.

Depremlerin herkes için büyük bir sınav olduğunu dile getiren Booth, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Sübhanallah, hızlıca uzaklaşmak zorunda kaldık. Çünkü binalar hâlâ yıkılma riski taşıyor. Burada Türkiye'nin yardım kuruluşu AFAD, binlerce insan için binlerce çadırı hızlıca kurdu. Hava çok soğuk. Şikayet etmiyorum. Elhamdülillah, dün gece binanın içinde uyudum.

Arama kurtarma çalışmalarını gözlemleyen ve yıkılan binalardan görseller de paylaşan Lauren Booth, "Lütfen hayatta kalanlara yiyecek, su, barınak ve giyecek sağlamak için elinizden geleni yapın ve her şeyden önce dua etmeye devam edelim." ifadesini kullandı.

Booth, söz konusu görüntüleri, Hatay'ın ardından depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesine de giderek AFAD çadırlarının bulunduğu bölgeden paylaştı.

Booth, çadırlarda binlerce insanın kaldığını, soğuk havaya ve zor şartlara rağmen çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

İngiliz yazar, 'Iqra Charity' tarafından düzenlenen 2 bin depremzedeye günde 3 öğün yemek ikram edilen çalışmalara katılarak, depremzedelere yemek dağıttı.