Uzun süredir Britanya tahtının varisi eşi William tarafından ihanete uğradığı konuşulan Galler Prensesi Kate Middleton'un hastalığıyla ilgili süregelen endişeler bir süredir sayısız söylentiye neden olmuştu.

İngiltere kamuoyunda "Prenses ölmüş olabilir" iddiası gündemdeki yerini korurken, Middleton’ın sosyal medya hesabından 'Anneler Günü' (İngiltere'de mart ayının 2. pazar gününde kutlanıyor) için paylaştığı bir fotoğrafın dijital düzenlemeyle manipüle edilmesi söz konusu iddiayı güçlendirdi.

ÖZÜR DİLEDİ AMA GÖRÜNTÜ VERMEDİ

Geçtiğimiz hafta Kensington Sarayı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de deneysel fotoğraf düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız fotoğrafın neden olduğu karışıklık için özür dilerim. Umarım herkes çok mutlu bir Anneler Günü geçirmiştir." şeklinde özür dileyen Galler Prensesi ameliyat olduğu ocak ayından bu yana görüntü vermemesi nedeniyle dikkatleri üzerine topladı.

AİLE "BÜYÜK BİR AÇIKLAMA" YAPACAK

Olay ülke gündeminde sıcaklığını korurken, İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC'nin aktardığına göre, İngiliz Kraliyet Ailesi'nden "büyük bir açıklama" bekleniyor.

BBC PROFİL RESMİNİ SİYAHA ÇEVİRDİ

BBC, İngiliz Kraliyet Ailesinin çok önemli bir olayı duyuracağını söylemesinin ardından sosyal medya platformu X'teki profil resmini siyaha çevirdi.

İNGİLTERE KRALI 3. CHARLES'İN KANSER OLMASI

Prostat büyümesi tedavisi için hastaneye yatacağı açıklanan Kral Charles, 26 Ocak'ta girdiği hastaneden 29 Ocak'ta taburcu edilmiş, Buckingham Sarayı, kontrollerde endişe verici başka bir duruma rastlandığını, Kral'da kanser tespit edildiğini duyurmuştu.

Kral Charles'ın prostat kanseri olmadığı açıklanırken kanserin türü ve evresine ilişkin açıklama yapılmamış, Başbakan Rishi Sunak ise kanserin erken evrede olduğunu söylemişti.

İNGİLTERE'DE MONARŞİ KARŞITLARINDAN KRALİYET AİLESİNE PROTESTO

Öte yandan İngiltere'de monarşi karşıtları, geçtiğimiz pazartesi İngiliz Milletler Topluluğu Günü'nde (Commonwealth Day) Kraliyet Ailesi'ni protesto etmişti.

İngiliz Milletler Topluluğu Günü dolayısıyla başkent Londra'daki Westminster Abbey Kilisesi'nde yapılacak tören öncesi kilisenin karşısında bir araya gelen göstericiler, monarşinin kaldırılması talebinde bulundu.

"Republic (Cumhuriyet)" adlı monarşi karşıtı kampanya grubunun düzenlediği gösteriye katılanlar, "Monarşiye son" ve "Kraliyet Ailesi'ni kovun" yazılı pankartlar taşıdı ve "Benim Kralım değil" sloganları attı.

Törene, İngiltere Kraliçesi Camilla, Galler Prensi William, Prenses Anne ve Edinburgh Dükü Prens Edward'ın yanı sıra İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron katıldı.