Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi.

Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüste henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

1 GÖREVLİ HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada büyük hasar gören otobüste, ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, en az 8 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

EL YAPIMI PATLAYICI İLE SALDIRI

Bursa Valisi Canbolat, infaz koruma memurlarının bulunduğu araca el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen düzenekle saldırı yapıldığını, bir personelin şehit olduğunu bildirdi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan servise yapılan saldırıda şehit olan ceza infaz memurunun kimliği belli oldu.

Saldırıda 36 yaşındaki Cengiz Yiğit şehit olurken, 1'i ağır olmak üzere 4 memur yaralandı. Memurlardan 2'si taburcu edildi.

1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Yiğit Cengiz, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevine geçici görevle çalışıyordu.

UZAKTAN PATLATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, patlama sonrası açıklama yaparak 1 görevlinin şehit olduğunu, 1'i ağır 4 kişinin yaralandığını belirtti.

Patlama nedeniyle ilgili konuşan Vali Canbolat, "Cezaevi aracının geçişi sırasında ağacın dibine bırakılan el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatıldığını değerlendiriyoruz. 1 kişi şehit oldu, biri ağır 4 yaralı var. İçişleri ve Adalet Bakanları Bursa'ya geliyor. Olayın terör saldırısı olduğunu değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.