İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, 30-40 km'lik bir fay hattını kırdı. Deprem fazlasıyla uzun sürdü, bu sebeple bazı ilçelerde sular çekildi ve tsunami meydana geldi. Deprem bölgesinde 9 binanın çöktüğü, 808 kişinin yaralandığı ve 24 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Çöken binaların enkazı altında kalan vatandaşlar, ekiplerin uzun saatler süren çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Enkazın altından çıkarılanlar arasında 16 yaşındaki İnci Okan da vardı. İnci'nin anneannesi, torununu umutla bekledi.

İnci Okan 17 saat sonra kurtarıldı

Çöken Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında kalan 16 yaşındaki İnci Okan ve yanındaki köpeği Fıstık'a 17 saatlik bir çalışma sonucu ulaşıldı. İnci Okan'ın anneannesi, yaşlı gözlerle torununa kavuşmayı bekledi. AFAD ekiplerinin irtibata geçtiği İnci Okan, yanındaki köpeği Fıstık'ın kurtarılmasını istedi. 

Zaferin sonunda ekiplerin gülüşleri dikkat çekti

Bir mucizenin gerçekleştiği 17 saatin sonunda köpek Fıstık ve İnci Okan enkazın altından çıkarıldı. Canla başla çalışan AFAD ekipleri, Fıstık ve İnci Okan'ı kurtardıktan sonra yüzlerindeki iri gülümsemelerle ambulansa götürülüşlerini izledi. O görüntüler bir bir objektiflere yansıdı.