Bir programa katılım gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın dağılması için CHP'den bazı kimselerin belirli kişilere para teklif ederek yeni bir parti kurulması için destek verdiklerini ifade ederek Muharrem İnce'yi hedef göstermişti. Muharrem İnce ise bu iddiaları kast ederek Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kanıtınız varsa gösterin." ifadelerini kullanarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi.

Muharrem İnce: Kanıtınız varsa gösterin

Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Muharrem İnce, kendisinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde sade bir üye olduğunu vurgulayarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine ilişkin bir kanıt sunmasını söyledi. Bu husustaki değerlendirmelerini ilerleyen günler içinde yapacağını belirten İnce, Kılıçdaroğlu'nun yalan söylemediğine inanmak istediğini belirterek ortaya bir kanıt koymasını istedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu ne söylemişti?

Katıldığı programda parti içindeki bazı kimselerin belirli kişilere para teklif ederek yeni parti kurulmasına destek verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen, "Muharrem İnce'yi mi kastediyorsunuz?" sorusuna yanıt verdi.

Yanıtında İnce'nin henüz partiden ayrılmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu kişinin yalnızca Muharrem İnce olmadığını ifade ederek yeni parti kurma çabalarıyla belli üyelere para teklifi yapıldığını, uçak biletinden tut, en lüks otellerden yer ayırtmaya kadar her şeyin en ince ayrıntısına kadar planlandığını iddia etti. Bu bilgilerin de direkt olarak kendisine geldiğini söyledi.