Erzincan'ın Kemaliye ilçesi, Avaz mevkiinde yaşanan olayda Şaban Şahin isimli bir vatandaş, bahçesinde çuvallara saman doldurduğu esnada samanların arasında gizlenen ölümcül bir yılanın saldırısına uğradı. Bölgenin en zehirli yılanı olarak bilinen koca engerek (macrovipera lebetina) yılanı, aniden fırlayarak saldırınca Şahin, ani bir refleksle yılanı boğazından yakalayarak saldırıdan kurtulmayı başardı.

YAVAŞ VE SALDIRGAN BİR YILAN TÜRÜ

Yılan saldırısına uğrayan vatandaş durumu şu ifadelerle aktardı:

"Öğle saatlerinde saman doldurmak üzere bahçeye gittim. Samanı çuvallara doldururken aniden karşıma çıktı. Bana saldırmaya çalıştı. Ama yavaş hareket ediyordu. Bana zarar veremeden bir anda boğazından yakaladım. Bu yılan türü bölgemizde görünüyor, genelde hareketlerinin yavaş ve saldırgan bir tür olduğunu biliyorum" 

Yılanla fotoğraf çekildi

Yaklaşık 1,80 santim uzunluğundaki yılanla fotoğraf çekilen Şahin, daha sonra yılanı tarlasından uzak bir noktaya götürerek serbest bıraktı.

ZEHRİ MAKSİMUM 5 DAKİKADA ÖLDÜRÜYOR

Şu ana kadar ülkemizde var olduğu bilinen 55 yılan türünün içinde en zehirlisi olarak kayıtlara geçen koca engerek yılanının zehri, 1 ila 5 dakika içinde bir insanın ölümüne sebep olabiliyor.