CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Bakoyannis bu kez Yunanistan'da buluştu.

Ev sahibi Bakoyannis "Gelecek başımıza gelmesini beklediğimiz şey değildir, başımıza gelmesini sağladığımız şeydir" sözleriyle bir kez daha safını belli ederken İmamoğlu, "Atina ile İstanbul arasında bir barış köprüsü olmak arzusuyla yola çıkıyoruz" dedi.

ATİNA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TÜRK YARGISINA KARŞI SKANDAL SÖZLER

İmamoğlu'na siyasi destek verme amacıyla mayıs ayında İstanbul'a gelen Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Türk yargısı hakkında skandal ifadeler kullanmıştı.

Yunan Bakoyannis, "Bizler, büyük laflar etmeye değil, Ekrem İmamoğlu'na desteğimizi pratik ve tek yürek olarak ifade etmeye geldik. İmamoğlu'na uygulanan anti demokratik sansür; Türkiye'nin hukuk sisteminin Avrupa'dan görünen halidir. Adalet kazanacak.

Bugün, iki kez seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sansürleniyorsa, yani ifade özgürlüğü ayaklar altına alınıyorsa o zaman yarın Türkiye'de demokrasiye ne olacak? Vatandaşlar için şafak vakti ne zaman?" sözlerini sarf etti.

Yunanistan'ın desteğini arkasına alan İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği için yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasını da Yunan gazetesine değerlendirmişti

Konuyla ilgili ilk röportajını Yunan Kathimerini Gazetesi'ne veren İmamoğlu, hükümeti ve Başkan Erdoğan'ı şikayet etmişti.

6'lı masanın cumhurbaşkanı olmak için büyük savaşlar veren Kılıçdaroğlu'na açıkça meydan okuyan İmamoğlu, Kathimerini'nin adaylık sorusuna da kaçamak cevap vererek, "Altı başkanın alacağı kararı yorumlamak istemiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar 3 kez Atina'yı ziyarete gitti.

Umre'den döner dönmez Kastamonu'na giden İmamoğlu'nun pazar yerinin açılışını yaptığı sırada çalan şarkı ise dikkatlerden kaçmadı.

Şarkının sözlerinde "Birlikte tarih yazdık, yine yazarız Türkiyem" ve "İmamoğlu halkın, yürekli sesi, eğilmez başı. Çıktığı seferde hedef demokrasi, İnançlıyız mutlak o gün gelecek" gibi ifadeler yer aldı.

ADAYLIK SİNYALİ Mİ?

İmamoğlu'nun yeni şarkısının çalındığı görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntüleri izleyenler "İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı gibi" demekten kendini alamadı.

KILIÇDAROĞLU'NA RAĞMEN ZORLUYOR

Kamuoyunda sıkılıkla belediye başkanlarının adaylığı ön plana çıksa da Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığının önüne set çekerek belediye başkanlıklarına devam edeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu Saraçhane'den sonra son olarak 6 Ocak'ta Dudulu-Bostancı Metro Hattı açılışında "Ekrem başkan İstanbul'u dünyanın incisi haline getirecek" diyerek İmamoğlu'na İstanbul'u işaret etmişti.

Ancak İmamoğlu'nun seçim tarihinin açıklanmasının hemen ardından, çıktığı bu Anadolu turu 'Kılıçdaroğlu'na rağmen adaylıktan çekilmediği' şeklinde yorumlanıyor. İmamoğlu'nun Klıçdaroğlu'na rağmen bu girişiminde bulunmasının ardından Kılıçdaroğlu'nun bundan sonraki mesajlarının da sertleşeceği öngörülüyor.