Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler, Haber Global TV ekranlarında katıldığı bir programda yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükselterek imam hatip mezunlarına hakaret etti. 

Yüksel'in "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar." cümlesine karşılık Mütercimler, "Ama sonuca bakı, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız." cümlesiyle yanıt verdi.

Moderatör Saynur Tezel'in ise bu tartışmaya müdahale etmemesi dikkat çekti. Olaya sosyal medyada tepki yağdı.

RTÜK DÜĞMEYE BASTI

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), konuya ilişkin açıklama yapmakta gecikmedi. Açıklamada, "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYOR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Erol Mütercimler'in imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında ÖNDER olarak hukuki süreç başlatıyoruz. Kimsenin Türkiye'nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftiralarına izin vermeyeceğiz." denildi.

Öte yandan konuyla alakalı Erol Mütercimler'den henüz bir açıklama gelmedi.