Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'a finansman sorunu olmadığını ve ilk köprünün temelinin Haziran ayında atılacağını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile beraber haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz. 2021, Kanal İstanbul için mühim bir sene olacak. Hedefimiz ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak." diye konuştu.

Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki test sürüşünün ardından trende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaismailoğlu, geride bıraktığımız sene 2019'un yüzde 50'sinden çok yatırım yaptıklarını aktararak, açılışını yaptıkları projelerin ileri mühendislik gerektirdiğini ifade etti.

Karaismailoğlu, bitirme gayretinde oldukları çalışmalara değinerek, "Bayram ardından Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan Hasdal-Habibler arasındaki 10 kilometrelik kesimi hizmete alacağız. Hasdal Kavşağı'ndan ayrılıp Sultangazi'nin altını 4, 5 kilometre ile geçen tüneller var. Bu hem İstanbul'un en uzun tüneli hem de 4 şerit olarak dünyanın en geniş tüneli. Açılışı Cumhurbaşkanımız yapacak. Burası Hasdal-Mahmutbey Gişeler'de sıkışan trafiğin seçenek yolu olacak." şeklinde konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu ya da diğer otoyolların olası bir afet halinde kullanılması için yüksek nitelik ve teknoloji kullanılarak yapıldığını bildiren Karaismailoğlu, buraların depremden etkilenmeyeceğini vurguladı.