Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından yapılan son dakika açıklamasında Fuzuli kentinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığı öğrenildi. Ermenistan'ın sivillere yönelik düzenlediği alçak saldırıyla alakalı konuşan Aliyev, mertliğe sığmayan heareketler sergileyen Ermenistan'ın, Azerbaycanlı vatandaşların iradesini kırmaya gücü yetmeyeceğini vurgulayarak işgalden kurtarılmasının imkansız olduğu düşünülen Fuzuli şehrinin Ermenistan işgalinden kurtarıldığını duyurdu. Azerbaycan Bayrağı göndere çekildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in açıklamalarından satır başları;

FUZULİ İŞGALDEN KURTARILDI

Bugün işgalden kurtarılmış olan yerleri açıklamak istiyorum; Ahmetli, Civarlı, Mustafaeli kenti, Işıklı kenti işgalden kurtarılmıştır. Ve Azerbaycan halkına o haberi vermek istiyorum. Fuzuli şehri işgalden kurtarılmıştır. Fuzuli de Karabağ gibi Azerbaycan'ındır.

BİZ ONLAR GİBİ OLMAYACAĞIZ

Biz öz şerefli görevimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da Azerbaycan ordusu bunu yapmaya devam edecek. Faşist Ermeni ordusuna hak ettiği cevabı vermeye devam edeceğiz. Ama biz onlar gibi sivillere saldırmayacağız. Meydanda mertçe bize yakıştığı gibi cevap vereceğiz.