Fransa ve Türkiye arasındaki gerginlik, Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ahlaksız bir çizim ile hedef alarıp kapak fotoğrafı olarak yayımlamasıyla artmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı tavırları, halkı da teşvik etmeye başladı. Bu bağlamda açıklama yapan İletişim Başkanlığı, başta Fransa olacak şekilde tüm dünya ülkelerini ve yöneticilerini sorumlu davranmaya davet etti. 

BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM

İletişim Başkanlığı, son dönemlerdeki provokatif eylemleri baz alarak Fransa başta olacak şekilde tüm ülkeleri sorumlu ve hakkaniyetli davranmaya çağırdı. Başkanlıktan gelen açıklamada, "Başta Fransa olmak üzere, tüm ülkeleri ve yöneticileri son haftalarda yaşanan provokatif saldırılara karşı sorumlu ve hakkaniyetli bir tavırla gereken adımları atmaya, tüm değerleri ayaklar altına alan bu anlayışa ve destekleyicilerine karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

İLETİŞİM BAŞKAN'I ALTUN'DAN SERT TEPKİ

Söz konusu ahlaksız çizim için tepkiler yağmıştı. O tepkilerden biri de İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, ahlaksız karikatürü hedef alarak, Batı'nın faşist kanadı olarak betimlediği Fransa'nın Başkan Erdoğan'a saldırdığını söyledi. Bu saldırıların Başkan Erdoğan'ı yolundan döndürmeye yetmeyeceğini vurgulayan Altun, Türkiye'nin güçlenmeye devam edeceğini, faşiszm ve faşistlerin kaybedeceğini belirtti.