İkinci el otomobil fiyatlarında yaşanan fiyat artışı trafik sigortası fiyatlarının da artışına sebep oldu.

Araç fiyatlarında yaşanan ani artışların sigorta fiyatlarını değiştirdiğini ifade eden, İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, "İkinci el araç piyasasında yaşanan fiyat artışları tamamiyle çarpan etkisi ile sigorta fiyatlarına da yansıyor." diye konuştu.

Trafik sigortası yapılırken çoğu faktör fiyat değişimine neden oluyor. Bunların en başında ise aracın değeri geliyor. Son dönemde ikinci el piyasasında fiyat artışı sigorta fiyatlarını da etkiledi.

'SIFIR ARAÇLARIN SİGORTA PRİMİ DAHA DÜŞÜK'

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Onursal Başkanı Turusan Bağcı, "İkinci el araç fiyatları yükseldiği için ona endeksli sigorta fiyatları da artış gerçekleşti. Sıfır arabalarda ise durum daha farklı. Sıfır vasıtaların sigorta primleri daha düşük. Sigorta şirketleri sıfır vasıtalara düşük primli fiyat veriyor. Sebebi ise sıfır araçlarda kaza seviyesi çok düşük. Vatandaş yeni aldığı için çok daha dikkatli kullanıyor." şeklinde konuştu.

"FİYATLAR DEVAMLI GÜNCELLENİR"

Sigorta fiyatlarının belirlenmesinde araç değer listesinin baz alındığını ifade eden Bağcı, "İkinci el bir araca sigorta amacıyla fiyat verilirken, araç değer listesi baz alınır. Bir başka adıyla piyasa rayiç değeri baz alınır ve bu fiyatlar sürekli güncellenir." şeklinde konuştu.