İstanbul Valiliği, İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezi'ni izinsiz şekilde görüntüledikleri ortaya çıkan Rus uyruklu  Aleksey Petrushko ile kameraman Ivan Malyshkin ve Türk A.Ç.K.'nın gözaltına alındığını açıkladı.

Rus haber kanalı NTV'ye bağlı olan muhabir Aleksey Petrushko ile kameraman Ivan Malyshkin adlı iki şahsın İstanbul'da bulunan, Türk SİHA ve İHA'larını üreten Baykar firmasına ait üretim tesislerini gizli bir şekilde görüntülemeye çalıştıkları esnada gözaltına alındılar.

TURİST OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Üretim sahası bölgesinde izinsiz bir şekilde çekim yaparken emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan iki Rus, önce turist olduklarını iddia ettiler, sonra gazeteci olduklarını söylediler. Fakat iki Rus vatandaşının akreditasyonu olmadan, izinsiz bir şekilde çekim yaptıkları tespit edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre; ilde bulunan İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezi'nin fotoğraf ve video çekimlerinin izne tabi olduğu bir bölgede izinsiz olarak görüntü aldıkları ortaya çıkan Rusya vatandaşı muhabir Aleksey Petrushko, kameraman Ivan Malyshkin ve Türk vatandaşı A.Ç.K. adlı şahıslar, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, 3 Aralık 2020 Perşembe gününde, saat 10.30 sularında gözaltına alındı.

Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma halen devam ediyor. Şahısların gözaltı süresi ise Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimat doğrultusunda, 3 günlük süre ile uzatıldı. Olayla ilgili soruşturma detayları, ilerleyen zamanlarda açıklanacak.