İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezi'nin fotoğraflarını izinsiz bir şekilde çektikleri tespit edilen 2'si Rus toplam 3 şüphelinin sağlık kontrolü işlemleri tamamlandı.

Merkezin fotoğrafını çektikleri tespit edilen Rus haber kanalı NTV'ye bağlı olarak çalışan Rus uyruklu muhabir Aleksey Petrushko ile kameraman olan Ivan Malyshkin adlı şüpheliyle birlikte A.Ç.K. adlı bir Türk şüpheli de gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin bugün İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildikleri belirtildi.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

İstanbul'da bulunan Türk SİHA ve İHA'larının üreticisi Baykar şirketinin İstanbul'daki üretim tesislerini gizli bir şekilde görüntülemeye çalışan ve üretim sahası çevresinde izin almadan çekim yaptıkları esnada gözaltına alınan 3 şüphelinin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasal işlemleri tamamlandı.

ÖNCE TURİST OLDUKLARINI İDDİA ETTİLER

Sağlık kontrolleri tamamlanan şüpheliler bugün İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. İddialar doğrultusnda, akreditasyonları olmadan, izinsiz bir şekilde çekim yaptıkları belirlenen iki Rus şüpheli, gözaltına alınırken polislere turist olduklarını söyledi, ardından gazeteci olduklarını açıkladı.