Ramazan ayında artan sıvı kaybı liflerin vücutta kalma süresini azaltır. Lif azaldıkça bağırsakların çalışma hızı da düşer. Bu durumu tolere etmenin en basit yolu ise iftar sahur ve iki öğün arasında tüketilecek olan besinlerdir. Kuru kayısı ise bunun başında gelir. İftarda daha hafif beslendikten sonra bağırsakların daha iyi çalışması için ardından 4 tane kuru kayısı tüketilmedir. Tabi buna destek olarak su da içilmeli. Türk kahvesi sevenler ise kuru kayısıyı kahveyle beraber tüketebilir. 

RAMAZAN DA İFTARDAN SONRA KURU KAYISI YERSENİZ...

Uzun süreli açlık kan şekerinin düşmesine neden olur. Bu yüzden iftardan sonra hemen tatlı bir şeyler yenilme isteği doğar. Ancak uzmanlar yemek akabinde aşırı şeker yüklü tatlıların tüketilmesi konusunda uyarır. Aniden şekerin çıkmasına ve kan basıncının yükselmesine yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar tatlı yerine kuru kayısı tüketilmesini tavsiye eder. Kuru kayısı doğal şeker içerdiğinden doğru orantıda şekerin yükselmesini sağlar.

Kuru kayısı pandemi sürecinden alınan en doğal takviyelerden biridir. Bağışıklığın güçlenmesi için gerekli vitamin ve mineraller barındırır. İftardan sonra dört tane tüketilen kuru kayısı hücrelerin yenilenmesini kolaylaştırır.
İftardan sonra tüketildiğinde alınan besinlerin bağırsaklardan emilmesi için gerekli lif takviyesini sağlar. Metabolizmayı yenileyerek Ramazan ayında aynı zamanda kilo alımının önüne geçer. 

Vücudun ihtiyacı olan A vitaminin yüzde 40'ını karşılar. Bu yüzden oruç süresinde vücudun daha dinç olmasını da sağlar. 
Ayrıca karaciğerin toksinleri atmada yardımcı olur. Ramazan boyunca düzenli kuru kayısı tüketirseniz. Karaciğerin yıl boyu besinlerden aldığı hasarı da düzeltmiş olursunuz.