Alınan bilgiye göre, 17 Temmuz 2020 yılı tarihinde tutuklanan Gaziantep'in Şahinbey Belediyesinin CHP'li Meclis üyesi Hurşit Besle, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçlarından sürdürülen soruşturma sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Aynı tarihte tutuklanan fakat 5 Ocak'ta tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan Gaziantep Şehitkamil Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Adnan Erol da yine Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesinde PKK/KCK "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan sürdürülen soruşturma sebebiyle İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

Tutuklu Hurşit Besle'nin, KCK'nın sözde mali alan yapılanmasının yetkililerinden olduğu, sorumlu seviyede faaliyet yürütmüş olduğu, örgüt yapılanması içinde finans temini alanında kurban derisi toplama, zarf dağıtma gibi faaliyette bulunup projeler geliştirmiş olduğu iddia edildi.

Besle'nin, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın önem atfettiği gün ve zamanlarda "örgütsel duruş" sergileyerek yapılan eylem/faaliyetlere katıldığının tespit edildiği ileri sürüldü.

Güvenlik güçlerinin yapmış olduğu operasyonlar sonucunda etkisiz hale getirilen ya da cezaevinde bulunan bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarını sahiplenerek, ailelerine örgüt adına ziyaretler düzenlemiş olduğu de öne sürülen Besle'nin, kullanmış olduğu sosyal medya hesabı Facebook üzerinden Türkiye Cumhuriyetini itibarsızlaştırıp, PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı bölücü terör örgütünü övücü veya özendirici paylaşımlarda bulunduğu belirlendi.

Besle'nin KCK'nın Türkiye masası yapılanması içinde kent yürütmesi altında mahalle meclis komisyonları olarak örgütlenen yapıda ev ve toplantıları düzenleyip katıldığının tespit edildiği iddia edildi.

Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Erol

Tutuksuz yargılanan belediye meclis üyesi Adnan Erol'un ise bölücü terör örgütü KCK'nın yapılanmasında çeşitli faaliyetlerde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

Cezaevinde tutuklu veya hükümlü bulunan ve KCK'nın cezaevi örgütlenmesi içerisinde olduğu düşünülen şüphelileri tekrar tekrar ziyaret ettiği belirlenen Erol'un, örgütün cezaevi iç koordinasyon ile dış koordinasyonu arasında iletişim-irtibat sağlamış olduğu ve bölücü terör örgütü tarafından açlık grevleri ile alakalı alınan talimatları ilettiği ifade edildi.

Şüpheli Erol'un siyasi kimliği ve avukat olması dolayısı ile hukuki kimliğini de kullanarak KCK içindeki faaliyetlerini gizlediği vurgulandı.

Urla Belediye Başkanı ile Şişli Belediye Meclis Üyesi görevinden uzaklaştırılmıştı

Gaziantep'te bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya dönük soruşturma kapsamında aralarında HDP İl Başkanı ile muhtarların bulunduğu 33 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Gaziantep Şahinbey Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Hurşit Besle ile Şehitkamil Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Adnan Erol'un da aralarında olduğu 31 kişi gözaltına alınmıştı.

Daha önce de İzmir ilinin Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ile FETÖ/PDY "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan ve İstanbul'un Şişli Belediyesinin CHP'li Meclis Üyesi Cihan Yavuz ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması ile PKK/KCK "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan sürdürülen soruşturma sebebiyle İçişleri Bakanlığınca görevlerinden uzaklaştırılmıştı.