Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının başarıyla devam ettirdiği Yıldırım operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı, Bitlis'te binlerce personelin katılımıyla gerçekleşen 'Yıldırım-16 Sehi Ormanları' operasyonunun başladığını duyurdu.

Yıldırım-16 Sehi Ormanları operasyonuna binlerce personelin katıldığı öğrenildi. Bu bağlamda; Jandarma Komando, Güvenlik Korucu Timleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerinden oluşan 2 bin 571 adet personel, operasyonda yer alıyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DUYURU

İçişleri Bakanlığı, operasyon hakkındaki açıklamasında şunları kaydetti:

Kış üslenmesinde başarılı olamayan ve hareket kabiliyetinin daraldığı öğrenilen, Türkiye içindeki iletişimi ortadan kaldırılan, bölücü terör örgütünün söz konusu kabiliyeti yeniden elde edememesinin sağlanmasıyla yurt içinde bulunan teröristlerin varlığının tamamıyla bitirilmesine yönelik olarak, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından "YILDIRIM-16 SEHİ ORMANLARI" operasyonu başlamıştır.

Operasyonda; Jandarma Komando, Güvenlik Korucu Timleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekiplerinden oluşan 2 bin 571 adet personel, yani 153 operasyonel tim görev alıyor.

YILDIRIM OPERASYONLARIYLA 148 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ülkede terörün tamamıyla ortadan kalkmasına yönelik olarak gerçekleştirilen, 13 Temmuz 2020'de başlatılan Yıldırım Operasyonları sayesinde, şimdiye kadar 148 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 77 işbirlikçi yakalandı, 455 adet sığınak, mağara ile depo imha edildi ve pek çok silah ile mühimmatın yanı sıra yaşam ve gıda malzemelerine ulaşıldı.