Ocak ayına girmeye sayılı günler kalırken yılbaşında sokağa çıkma yasağı ile alakalı son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Koronavirüs salgınına tedbir amaçlı hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaları ise devam ediyor. Vakaların sayısını kontrol altıda tutabilmek için yılbaşında sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Yeni yıl ile alakalı ayrıntılı araştırmaya çıkan yurttaşlar genelge ayrıntılarını sorguluyor. Yılbaşında uygulen temelcak olan sokağa çıkma kısıtlamasında bir çok işletme yasaktan muaf olacak. Peki Yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak, ne zaman başlıyor ve kimleri kapsayacak? İçişleri Bakanlığı Yılbaşı genelgesi yayımlandı

Geçtiğimiz günlerde Bakanlık genelgesi ile yayınlen temeln yılbaşında sokağa çıkma yasağı ayrıntıları netleşti. Salgınla mücadele kapsamında topyekun devam ederken kalabalık ortamların oluşma ihtimalinin yüksek olduğu yılbaşında kısıtlamaya gitme kararı alındı. Yasalarda kimlerin muaf olacağı, hangi tarihleri ve saatleri kapsadığı tüm ayrıntılar genelge kapsamında yer aldı. Peki Yılbaşında sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak, ne zaman başlıyor ve kimleri kapsıyacak? İçişleri Bakanlığı Yılbaşı genelgesi yayımlandı

Yılbaşı

YENİ YILDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN SÜRECEK, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Koronavirüs sebebiyle yılbaşında uygulen temelcak olan sokağa çıkma yasağının ayrıntıları belli oldu. İçişleri Bakanlığı yılbaşı genelge ayrıntılarında sokağa çıkma yasağı ile alakalı 31 Aralık saat 21.00'da başlayacak kısıtlamanın 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'te sona ereceği ifadeleri yer aldı…

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGE DETAYLARI BELLİ OLDU!

Yeni yılda sokağa çıkma yasağı başlangıç ve bitiş saatleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00'den - 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı olacağını duyurdu.

Buna göre yılbaşında toplam 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulen temelcak.

Hafta sonları balıkçı/balıktezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulen temeln sokağa kısıtlaması süresince balıkçı/balık tezgahı şeklindeki işyerlerinin de Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında yurttaşlara hizmet sunabilecek.

kardan adam

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulen temeln süre ve günlerde müdafi/vekil, duruşma, ifade gibi yargısal görevlerin icrasıyla sınırlı kalmak kaydıyla avukatlar ve yaklaşan yılsonu işlemlerindeki yoğunluğun ticari hayatı olumsuz etkilememesi amacı ile noterlerinde, belirtilen görevleri ile zaman ve güzergahla sınırlı olacak biçimde istisna kapsamındaki kişiler ve yerler arasına eklendi. Yeni bir karar alınıncaya kadar faaliyetlerine ara verilen en temel sınıfları ile ilgili uygulamanın devamı sağlen temelalacak. Tam gün hizmet sunan fotoğrafı ve özel tüm en temelokulları ise bu gün itibariyle yüz yüze eğitime geçebilecekler.

BAKKAL, MARKET VE FIRINLAR AÇIK OLACAK!

Market, bakkal, men temelv, kasap ve kuruyemişçiler sokağa çıkma yasağı boyunca 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı işletmeler ile bu işletmelernin yalnızca ekmek satan bayileri de yasak boyunca açık olacak iş yerleri arasında.

YILBAŞINDA BUNU YAPAN İŞLETMELER CEZA ALACAK

Genelgeye göre yılbaşında uygulen temelcak sokağa çıkma kısıtlamalarında otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.