İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre yarın akşam saat 21:00'den itibaren başlayarak 1 Ocak saat 10:00'a kadar devam edecek olan süre zarfında, belirlenen cadde, bulvar ve meydanlarda yabancı turist girişine müsaade edilmeyecek.

SOKAK KISITLAMASI YARINDAN İTİBAREN BAŞLIYOR

İçişleri Bakanlığı, 'Cadde, Bulvar, Meydan Tedbirleri' konulu yeni genelgeyi 81 ilin valiliklerine gönderdi. Genelgede, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının önümüzdeki hafta sonu ve yılbaşı akşamını da kapsayacağı, bu doğrultuda 31 Aralık 2020 Perşembe akşamı saat 21:00’den itibaren 4 Ocak 2021 Pazartesi günü sabah saat 05:00’e kadar uygulanmaya devam edilmesi hususunda alınan karar hatırlatıldı.

Genelgede; yılbaşı öncesinde,yılbaşı akşamında ve sonrasında alınması gereken kli olan güvenlik tedbirlerinin ve alınacak önlemlerin belirlendikten sonra Türkiye genelindeki valiliklere bildirildiği belirtildi.

YILBAŞI PARTİLERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Buna göre, Kovid­-19 salgınıyla mücadeleyi aksatmamak için kalabalıkların kontrolsüz olarak bir araya gelmesine sebebiyer verecek yılbaşı kutlamalarına izin verilmemesi gerektiği talimatının da taraflara iletildiği belirtildi. 

Genelgede ayrıca, sosyal izolasyonun teminine yönelik olarak pek çok tedbirin uygulamaya koyulduğu bir ortam içinde; turistik faaliyetler çerçevesinde geçici bir süre için Türkiye’de yes alan ve bu sebeple sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yabancı turistlerin eylemlerinin de salgının yayılmasında hızı düşürülme konusunda yakalanan başarıyı gölgelememesi adına, ve dahi salgına karşı verilen mücadelede zafiyet algısına sebep olmaması hususunda oldukça önemli olduğu ifade edildi.

SİMGE HALİNE GELEN YERLERE GİRİŞLER ENGELLENECEK

Bu kapsamda 31 Aralık 2020 Perşembe tarihinde, saat 21:00’den 1 Ocak 2021 Cuma gününe, saat 10:00’a kadar; il ve ilçe merkezlerinde yer alan, özellikle buluşma merkezi olarak kullanılan simgesel özellikli cadde, meydan ve bulvarların (İstanbul'un İstiklal Caddesi, Sultanahmet Meydanı, Ankara'da ise 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı, İzmir ilinde ise Gündoğdu Meydanı gibi) yabancı turistler de dahil edilecek şekilde üzere bütün girişler sınırlandırılacak.