Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde yeni bir genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı, genelgeyi 81 ilin Valiliklerine göndermişti. Koronavirüs (covid-19) vaka sayılarının ciddi bir şekilde artış göstermesi sebebiyle ek önlemler alınmıştı. Bu önlemler, hafta içi ve hafta sonu kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanmasıydı.

Dün yayınlanan genelgeye göre salgının seyrinin önüne geçebilmek için ekiplerin yoğun bir şekilde denetime başlayacağı duyurulmuştu. Yoğunlaştırılmış denetimler bugün başladı. Denetim ekipleri, toplu taşıma araçlarını birer birer durdurarak yolculara ve şoförlere maske takmaları ve sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyarı yaptı.

26-29 KASIM TARİHLERİNDE SÜRECEK

Genelge doğrultusunda toplu taşımalarda yoğunlaştırılmış denetim uygulamasına geçildi. Bugün başlayan (26 Kasım 2020) denetimler 29 Kasım tarihine kadar devam edecek. Tam dört gün boyunca, yoğun kalabalığın bulunduğu yerlerde ve yoğun olarak kullanılan toplu taşıma araçlarında denetimler yapılacak.

GBT SORGUSU YAPILIYOR

Bugünkü denetimler Beyoğlu Turabibaba Caddesi'nde yapıldı. Koronavirüs denetimi yapan polis ekipleri, toplu taşıma araçlarını (otobüs, minibüs vb.) teker teker durdurarak denetim yaptı. Söz konusu denetimlerde, araçların sürücülerine Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı, ayrıca araçların sigorta ve ruhsatları da itinayla kontrol edildi.

YOLCULARA MASKE VE MESAFE UYARISI

Denetimlere yolcular da tabi tutuldu. Buna göre polis ekipleri, toplu taşıma araçlarına binerek hem sürücülere, hem de araç içindeki yolculara sosyal mesafeyi koruyarak maske takmaları hususunda uyarılar yaptı. Denetimlerin devam edeceği bilgisi taraflarımıza ulaştırıldı.