İçişleri Bakanlığı, Başsavcılıklarla koordineli bir şekilde, PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. 27-28 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda, şimdiye kadar tam 641 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Dev operasyon, 42 ayrı ilde gerçekleşti.

Geçtiğimiz gün ve bugün, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak 42 ilde geniş kapsamlı bir operasyon yürütüldü.  Başsavcılıklar ile koordineli bir şekilde yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan kişi sayısının 641 olduğu belirtildi. Ayrıca yapılan aramalarda pek çok örgütsel döküman ve suç unsuruna rastlandı.

 

641 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı, gerçekleşen dev operasyona yönelik şu bilgileri verdi:

PKK/KCK terör örgütü mensupları ve örgütü destekleyenlere yönelik gerçekleşen operasyonlar, 27-28 Kasım 2020 tarihlerinde, 42 ilde gerçekleştirildi. Toplamda 641 şahıs, bu operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.

Ekiplerin arama çalışmaları sonucunda çok sayıda tabanca, silah, tüfek ve bu silahlara ait şarjör ve fişeklere, ayrıca dijital materyaller ve örgütsel dökümanlar bulundu. Ekipler, arama çalışmalarında buldukları tüm nesnelere el koydu.