İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van ilinde 3 bin 251 personelin katılım gösterdiği 'Yıldırım Bestler-17' operasyonunun resmen başladığını duyurdu.

'AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI ANLAMSIZDIR'

Bakan Soylu ek olarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM)  eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ile alakalı kararını eleştirerek, Demirtaş'ın bir terörist olduğunu dile getirdi. Soylu, AİHM tarafından alınan bu kararın sebebi ne olursa olsun boşlukta alınan bir karar olduğunu belirterek hiçbir anlamının olmadığını beyan etti.

BAŞKA ÜLKELERDEKİ KAYYUM ATAMALARI

Bakan Soylu, İtalya'da seçimle göreve getirilen belediye başkanlarının kirli ilişkilerinden ötürü görevden alınarak onlardan boşalan makamlara kayyum ataması yapıldığını anımsattı. Bu olayın ne İtalya'da, ne de Fransa ve Yunanistan'da sorun olmadığını, kimsenin Bu konuda bir tepe göstermediğini söyleyerek, iş Türkiye'de terörle mücadeleye gelince herkesin tepki gösterdiğini söyledi.

'AVRUPA GIRTLAĞINDAKİ BIÇAĞIN FARKINDA DEĞİL'

Avrupa'nın bugünlerde gırtlağına dayanan bıçağın varlığının farkında olmadığını kaydeden Soylu, "Onlar tehlikeyi fark etmiyorlar. Onlara nizam ve akıl diliyorum ama alacaklarını da pek sanmıyorum." ifadelerine değindi.

'SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR'

Soylu, "Terör örgütü PKK'yı eleştirin denilmesine rağmen bir kez olsun PKK ile ilgili bir açıklama yapmayan, aksine onlara destek çıkan Selahattin Demirtaş bir teröristtir. AİHM tarafından alınan bu karar boşlukta alınan bir karardır ve hiçbir anlamı yoktur. Türkiye'nin idari yapısının ve hukuk sisteminin yıllardır bizzat şahitlik ettiği bu durum, Türkiye düşmanı üzerinden giden Avrupa tarafından temizlenemez." dedi.