Osmanlı Devleti'ne yönelik ifadeleri nedeniyle tepkilerin odağında olan Tunç Soyer'e İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'dan destek geldi. Balyalı, Tunç Soyer'in izinden giderek benzer sözler sarf etti. Bu açıklamaya AK Parti'den tepki gecikmedi. 

CHP'nin Osmanlı hazımsızlığı devam ediyor. CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yı hedef alan sözleri sonrası Osmanlı Sultanı Vahdettin'e kin kusması ve "hain" yaftasını kullanması bardağı taşıran son damla oldu.

Yaşanan bu yeni skandal sonrası tartışma İBB Meclis'ine sıçradı.

İBB Meclisi'nde söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer gibi Osmanlı Sultanı Vahdettin'e "hain" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BALYALI SULTAN VAHDETTİN'E "HAİN" DEDİ!

Sultan Vahdettin'in kendisini İngiliz'e teslim ettiğini öne süren Tarık Balyalı, Osmanlı sultanını bu ülkeden kaçmakla Milli Mücadele'nin karşısında durmakla suçladı.

Balyalı, "İBB Meclisi, Vahdettin'i savunma yeri değildir. Siz Vahdettin'i savunmaya devam edin, biz Mustafa Kemal'i savunmaya devam edeceğiz." dedi.

"CHP ZİHNİYETİ: OSMANLI DÜŞMANLIĞI DEMEKTİR!"

İBB'de yaşanan bu provokasyon sonrası olayın videosu AK Partili İBB ve Sultangazi Meclis Üyesi, İBB Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Onur Uygun tarafından paylaşıldı.

Onur Uygun "CHP zihniyeti demek; İslam düşmanlığı demektir. Osmanlı düşmanlığı demektir. Nefretleri hiçbir zaman bitmeyecek." sözleriyle sert bir dille eleştirdi.