İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eylül ayı olağan toplantısı Belediye’nin Saraçhane binasında gerçekleştirildi. İBB AK Parti Grup başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB yönetimini eleştirdi. Göksu, "350 milyon olan İSKİ’nin borcunu kaça çıkardınız biliyor musunuz? 13 milyar 750 milyona çıkardınız" dedi. Tevfik Göksu’nun ardından iddialara cevap veren CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı ise, "10 sene önce 2 buçuk ile çarparken bugün 27 ile çarpıyoruz. Buna da kur farkı diyorlar. Büyükşehir belediyesinin ödemiş olduğu banka kredilerinin önemli bir çoğunluğu ne yazık ki kur farkına kurban gitti" şeklinde cevap verdi.

"BU FİLMİ 30 SENE ÖNCE DE İZLEDİK"

Kürsüde konuşan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "İstanbul’a ve İstanbullulara dair sorumluluklarımızı yerine getirip getirmediğimize dair kendimizi hesaba çekeriz. Kendimizi hesaba çekeriz ki biz kalbimizin de zihnimizin de müsterih olmasını isteriz. Bugün 4 buçuk yılı, 4 buçuk yıl sonra yeni çalışma dönemine başlarken sorumluluklarımız konusunda alnımız ak, kalbimiz huzurlu bir şekilde İstanbulluların huzurundayız. Ancak kalbimizin müsterih olması ne bizi ne AK Parti grubunu ne Cumhur İttifakını mutlu kılmıyor. Bizim kalbimizin müsterih olması bizim üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmiş olmamız yeterli olmuyor. Biz 4 buçuk yıldır. Bu kürsüye ikazlarımızı yaptık. Çünkü biz CHP’yi çok iyi tanıyoruz. Biz bu filmi 30 sene öncede izledik. O zaman olduğu gibi şimdi de İstanbul’a yazık edeceklerini ve İstanbul’un geleceğini karartacaklarını biliyorduk" dedi.

"5 YILDA İSTANBUL’UN KENTSEL DÖNÜŞÜM STRATEJİSİ BELGESİNİ HAZIRLAYAMADINIZ"

Tevfik Göksu, "Ulaşım başta olmak üzere İstanbul her şeyde geri gitti. Bunu göstermek istiyorum. Bu benim oturup çizdiğim foto blok değil. Denetim komisyonundan aldığım veriler. Buradan konuşan arkadaşlara sesleniyorum. Bunlar da iş dünyasından, başkan iyi konuşuyor, diyorlar. Onlarda aslında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin artık iflas ettiğini görüyorlar. Bütün yatırımlarda yüzde 80 geri gitmiş. Bütün yatırımlarda İBB geri gitmiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trafik yoğunluğunda dünyada birinciliğe çıkmış. 5 yılda İstanbul’un kentsel dönüşümünü çözeceğiz, dedi. Bırak sen İstanbul’da 5 yılda kentsel dönüşmeyi 5 yılda İstanbul’un kentsel dönüşüm stratejisi belgesini hazırlayamadınız." ifadelerini kullandı.

"66 BİN 712 PERSONEL ALINMIŞ, 23 BİN 298 KİŞİ ATILMIŞ"

Konuşmasına "4 buçuk yıl bir kenti yöneten belediye başkanı kürsüye çıktığı zaman yola çıkış referansı olarak neyi verir? 4 buçuk yıl bu kenti yöneten belediye başkanı şu da benim referansım diyeceği bir eser yoktur. Bir tane proje gösteremedi." Sözleriyle devam eden Tevfik Göksu, "1 Temmuz 2019- 1 Temmuz 2023 İBB’ye alınan personel sayısı 66 bin 712, İBB SGK kayıtlarına giren insan sayısı. Peki, atılan ne kadar, İBB ile işverenin kararı ile SGK kaydı silinen ve çıkartılan işçi sayısı 23 bin 298. Şu ana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi 40 bin ihale yapmış. Kaç tanesini televizyonda gördüm? Hani şeffaf olacaktı, bakın 24 tane televizyonda yayınlanmış. Onlarda tekrar iptal edilmiş." diye konuştu.