Huysuz Virjin karakteriyle televizyonlara damga vuran 87 yaşındaki Seyfi Dursunoğlu, 17 Temmuz Cuma günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. İstanbul Anadolu 21. Sulh Hukuk Mahkemesi bugün gerçekleştirilen ilk celse oturumunda, Seyfi Dursunoğlu'na ait mal varlığını ve vasiyetini açıkladı. Bu bağlamda Dursunoğlu'nun mal varlığını devrettiği kişi ve kurumlar da belli oldu. İşte Seyfi Dursunoğlu'nun vasiyeti...

VAKIFLARA BAĞIŞTA BULUNDU

Gelen bilgilere göre, Seyfi Dursunoğlu Üsküdar'daki evini ve banka hesabında bulunan tüm maddi varlığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'na bıraktı. Dursunoğlu daha önceki röportajlarında pek çok kez söz konusu vakfa bağış yapacağını belirtmişti.

Cipini yeğenine miras bıraktı

Sanatçının şahsi aracı Land Rover marka cipi, yeğeni Güliz Buyrukbilen'e bıraktı. Ayrıca Buyrukbilen, Dursunoğlu'nun şahsi eşyalarını da aldı. 

Vasiyette, Seyfi Dursunoğlu'nun ölümsüz karakteri Huysuz Virjin'e ait tüm sahne kıyafetleri, aksesuarlarla birlikte saklanıp sergilenmesi için Türker İnanoğlu Vakfı'na bırakıldı.

Cenaze işlerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'nın üstlenmesini vasiyet etti

Dursunoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı'nın cenaze işlerini ve  Üsküdar Küplüce Aile Mezarlığı’ndaki mezarının yapımı üstlenmesini istedi. Ayrıca vasiyette yer alan her şeyin uygulanması için derneğin avukatlarının kullanılmasını istedi.

SANATÇININ İKİ MİRASÇISI CELSEYE KATILMADI

Seyfi Dursunoğlu'nun mirasçıları, celseye katılmadığından 24 Aralık tarihinde ikinci bir celsenin düzenleneceği öğrenildi. Mirasçıların vasiyete itiraz etmemeleri halinde mal varlığının dağıtımı yapılacak.