Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi tarafından fırlatılan bir füzenin Gabon bandıralı bir geminin yakınlarında patladığını açıklayarak ABD'ye çarpıcı bir uyarı yaptı.

Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "Husilerin deniz kuvvetlerine ait keşif uçaklarının Kızıldeniz'de keşif uçuşu yaptığı sırada, ABD'ye ait savaş gemisinin çeşitli silahlarla etrafı histerik bir şekilde hedef aldığını" ileri sürdü.

Açıklamada, "Yaşadıkları endişe ve tedirginlik halini yansıtan bir şekilde silahlarını ateşleyen ABD savaş gemisinden fırlatılan füzelerden birinin Rus limanından gelen ve Kızıldeniz'in güneyine ilerleyen Gabon bandıralı bir geminin yakınında patladığı" belirtildi.

Abdusselam, "ABD ve müttefiklerinin İsrail gemilerine güvenlik hizmeti sağlama bahanesiyle Kızıldeniz'i askerileştirmesinin uluslararası seyir güzergahı tehdit ettiğini" öne sürerek, bu durumun devam etmesi halinde Kızıldeniz'de fitilin ateşleneceği uyarısında bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya platformu X hesabından bugün yapılan açıklamada, Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden Kızıldeniz'in güneyinde bulunan uluslararası seyir güzergahına iki gemisavar balistik füze fırlatıldığı belirtilmişti.