Milliyetçi Sol Parti (Milli Sol) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, "Türkiye'yi yönetmeye aday olan bir partinin PKK ve FETÖ işbirlikçilerine özgürlük ve iş vaat etmesini kabul edemeyiz. Türkiye FETÖ ve PKK belasından kurtuluncaya dek terörle mücadelesine aralıksız devam edecektir. Sayın Kılıçdaroğlu'na partisinin 6 ilkesinden biri olan 'Milliyetçilik' ilkesini hatırlatarak, kendisinden Türk Milliyetçiliği doğrultusunda politikalar üretmesini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu. 

6'LI MASAYA TEPKİ

Milli Sol lideri Hüseyin Alpay, Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Atatürk'ün yolundan ayrıldığını savunarak, "Türk Milliyetçiliğinden ve milli değerlerden uzaklaşmış bir CHP'nin Atatürk ile bir ilgisi de kalmamıştır. Kurdukları 6'lı masa PKK ve FETÖ ile mücadele konusunda tek söz etmezken, KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan PKK-FETÖ sempatizanlarına da işe dönüş vaadinde bulunmaktadır. Bu, gaflet ve ihanettir." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararnamelerle FETÖ ve PKK bağlantıları nedeniyle kamudaki görevlerinden ihraç edilen kişilere, "KHK'lıların tamamı görevlerine iade edilecek" vaadinde bulunmuştu.