Huawei şirketinin akıllı telefon piyasasındaki gösterisi devam ediyor. Son olarak Huawei Mate 40 Pro ile gündeme gelen şirket, yeni akıllı telefonun özelliklerini ve fiyatını duyurdu. Pek çok telefon kullanıcısının beklentilerini fazlasıyla karşılayan Huawei Mate 40 Pro'nun Türkiye'deki satış fiyatı ve özellikleri de merak edilmeye başladı. Peki Huawei Mate 40 Pro kaç para, özellikleri ne, ne zaman piyasaya sürülecek? İşte Huawei Mate 40 Pro hakkında merak edilenler...

 

DİKKAT ÇEKEN KAMERA TASARIMI

Huawei Mate 40 Pro, akıllı telefon piyasasına devrim niteliğinde düşecek bir cihazla geliyor. Özellikle kamera tasarımıyla dikkat çeken yeni Huawei Mate 40 Pro modeli, hem performans açısından mutlu ediyor, hem de estetik görüntüsüyle ortamlarda dikkat çekmeyi başarıyor. 

Huawei Mate 40 Pro donanımsal özellikleri

Yeni akıllı telefonun dikkat çeken özellikleri arasında OLED ekran tasarımı yer alıyor. Estetik görüntüye sahip cep telefonunun çözünürlüğü 1344x2772 (QHD) Piksel olarak tasarlandı. Bu da telefonun geniş bir ekranı olduğunu gösteriyor.

Performans olarak nitelendirildiğinde Huawei Mate 40 Pro, 8 çekirdekli işlemcisi ve yine 8 GB RAM'i ile yüksek performans özelliği sunuyor. Özellikle oyun canavarları için önemli olan şarj kapasitesi ise 4400 mAh haznesinde tasarlandı. 

Huawei Mate 40 Pro kamerası

Özellikle kameranın estetik bir tasarıma sahip olması pek çok kişinin bu telefonu tercih etmesine sebep oluyor. Hem görüntüsü, hem de performansıyla öne çıkan yeni nesil akıllı telefonun arkasında tam 4 adet kamera yer alıyor. Bu kameralardan ilki 50 MP, ikincisi 20 MP, üçüncüsü 12 MP, dördüncüsü ise bir odak sensörü olarak görev yapıyor. Telefonun ön bölümünde ise ekranın içine entegreli, biri 3 boyutlu sensör olmak üzere iki adet kamera bulunuyor. Ön kamera 13 MP olarak tasarlandı.

Hızlı şarj özelliğiyle birlikte geliyor

Her yeni nesil telefonda olduğu gibi Huawei Mate 40 Pro'da da hızlı şarj özelliği yer alıyor. USB Type-C jak girişine sahip olan modelin suya ve toza dayanıklılık sertfikaları da bulunuyor. 

Geniş depolama alanına sahip

Uygulamaların her güncellemeyle birlikte daha büyük bir boyuta sahip olması, akıllı telefonların depolama alanının büyüklüğüne olan talebin artmasına sebep oldu. Bu bağlamda kullanıcıya ferahlık sağlamaya hazırlanan Huawei Mate 40 Pro, 256 GB'lik bir depolama alanına sahip. Ayrıca hafıza kartı desteğiyle birlikte depolama alanı 512 GB'ye çıkarılabiliyor.

HUAWEİ MATE 40 PRO TÜRKİYE FİYATI

Beyaz, gümüş ve siyah olmak üzere toplamda üç renk seçeneği ile piyasaya sunulan yeni Huawei Mate 40 Pro, Türkiye'de 11 bin 200 TL olarak satışa sunuldu.

Renk seçeneklerine göre fiyatı değişen telefonun siyah rengi 11 bin 250 TL, gümüş rengi ise 11 bin 260 TL olarak belirlendi.