HSK'nın 24 Aralık 2020 tarihli kararnamesi, bugünkü Resmi Gazete sayısında yer aldı ve resmi olarak yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) kararnamesinde, 324 adli yargı ve 61 idari yargı hakim ile savcılarının HSK tarafından değiştirilen görevlerine yer verildi.

24 ARALIK YENİ BAŞSAVCILAR ATANMIŞTI

HSK Birinci Dairesi'nin, 24 Aralık 2020'deki adli ile idari yargıdaki savcıları ve hakimleri kapsama alanına alan mazeret kararnamesi sonucunda, Yargıtay üyesi olarak seçilen İrfan Fidan'ın yerine atanan kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz olmuştu.

Öte yandan yine Yargıtay üyesi olarak seçilen Yüksel Kocaman'dan kalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı makamına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça atandı.

Akça'dan boşalan Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı makamına ise Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Karaköse atandı. 

DİĞER İLLERE YAPILAN BAŞSAVCI ATAMALARI

Kararname kapsamında Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Niğde, Karabük, Muş ve Rize'ye de yeni başsavcıların atanmasına karar verilmişti.