Son olarak Pazartesi günü 5.2 ve 5 şiddetindeki depremlerle sallanan Hırvatistan, 2020 yılının bitmesine çok az kala bir deprem daha yaşadı. Pazartesi günü meydana gelen depremin olduğu aynı bölgede bu kez 6.3 şiddetinde bir deprem oldu. Hırvatistan'ın başkenti olan Zagreb şehrinin 50 kilometre güneyinde bulunan Petrinja şehrinde, yerel saat 12:20'de deprem oldu.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından yapılan ölçümlere göre depremin büyüklüğü 6.3, olarak ölçülürken, GFZ (GFZ Alman Yerbilimleri Araştırma Merkezi) tarafından depremin şiddeti 6.4 olarak açıkladı. GFZ'nin ölçümlerinde, depremni 10 kilometre derinlikte olduğunu kaydetti.

ÖNLEM OLARAK NÜKLEER SANTRAL KAPATILDI

Deprem Zagreb şehrinin yanı sıra Bosna Hersek, Slovenya ve Sırbistan ülkelerinde de hissedildi. Hırvatistan'da meydana gelen depremin ardından önlem alan Slovenya, nükleer santralini kapattığını açıkladı.

Olay yerinden gelen ilk görüntülerde binaların ağır hasar aldığı görüldü, öte yandan depremde herhangi bir mal veya can kaybı olup olmadığına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.