Terör örgütü PKK ve uzantılarıyla kurduğu ilişkilerin fotoğraflarla belgeli olduğu İsveç hükümetin, Türkiye'den tepki yağarken İsveç devlet televizyonu SVT'de önemli bir söyleşi yayınlandı.

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, SVT'ye Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkma nedenlerini anlattı.

GÖRÜNTÜLERİ DE PAYLAŞTI

Röportajda, İsveç hükümetinin terör örgütü PKK/YPG'ye silah ve mühimmatın yanı sıra maddi desteğinin de belgelerle kanıtlı olduğunu vurgulayan Kaplan, terör örgütünün kanlı eylemlerine dair kareleri de paylaştı.

TÜRKİYE İLE YAPILAN GÖRÜŞMELERE TEPKİ GÖSTERDİ

Teröristlerle açık açık görüşmeler gerçekleştiren ve bunları sosyal medya hesaplarından paylaşmaktan çekinmeyen İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde başta olmak üzere İsveç hükümetinin terör yanlısı politikasına tepki gösteren Kaplan, üyelik kabulü için Türkiye ile yapılmaya çalışılan görüşmelere de tepki gösterdi.

Asıl meselenin Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit olduğunu vurgulayan Kaplan, İsveç'in teröre desteği sona ermediği sürece yapılacak uzlaşı görüşmelerinin önemi olmadığına da dikkat çekti.

Kaplan, "Bir terör örgütüne destek vererek başka bir terör örgütüyle savaşmazsınız" ifadelerini kullanarak, İsveç hükümetinin meşru ülkelerle gayri meşru ve devlet dışı aktörler arasında seçim yapması gerektiğini vurguladı.