Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hassas Güdüm Kiti-82 Teslimat Töreni'nde konuştu.

Bakan Varank, "Bugün yüzde 70'lerin üzerinde yerliliğe sahip savunma sanayi sektörüne sahibiz. Yolumuza dolu dizgin şekilde devam ediyoruz. Savaşan İHA'ları ürettiğimizde dünya F35'leri değil savaşan İHA'ları konuşacak. Ben bunu biliyorum. İnşallah biz çok daha büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği milli teknoloji hamlesiyle gözümüzü uzaya dikmiş durumdayız. İlgili kurumlarımız ve yetkin insan kaynağımızla hedef birliği içerisinde ahengi yakalamış durumdayız.

Bakan Varank şöyle devam etti:

"Bundan önce ilk kez TÜBİTAK-SAGE ve ASELSAN ortaklığında HGK-82’lerin teslimatları yapılmıştı. Bugün teslimini gerçekleştirdiğimiz HGK-82’ler ise; ASFAT–TÜBİTAK SAGE ortaklığında yürütülen toplamda 1000 adetlik kit projesi kapsamında üretimi tamamlanan ilk parti. İnşallah 2022 Ağustos ayına kadar tamamı teslim edilmiş olacak"

DÜNYA İLE REKABET EDEBİLİR SEVİYEYE GETİRMELİYİZ

Mühimmatların geliştirilmesi kadar alt sistemlerinin yerlileştirilmesine önem gösteriyoruz. Bunları ilk başta millileştirmemiz çok önemli. Bu kabiliyete sahip değilsek geliştirmek için gayret gösterin. Bunları dünyada rekabet edebilir seviyeye getirmemiz lazım.

 ÇALIŞANLARIN HAKLARI KORUNACAK

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)'in özelleştirilmeyeceğini de dile getiren Varank, "Özel hukuk hükümlerine tabi kamu anonim şirketine dönüşecek. Çalışanların hakları da korunacak. Özel sektör mantığını kurumlarımıza getirmemiz lazım. Yönetimlerinde esnekliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.