Bu yıl da dopdolu bir programla başlayacak olan fuar; üniversitelerden dil eğitimine, lise değişim programlarından yüksek lisans ve work and travel fırsatlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim seçenekleri sunacak.

Türkiye’de kurulan ilk fuarcılık firması olan Akare, düzenlediği fuarlar ile 100 binden fazla öğrenciyi 30 farklı ülkeden 200’ün üzerinde okul yetkilisiyle buluşturacak.16-17 Mart’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak fuarlar; 18 Mart’ta İstanbul Bostancı Dedeman’da, 20 Mart’ta Ankara Sheraton Hotel’de ve son olarak 22 Mart’ta İzmir Ege Palas Business Hotel’de gerçekleştirilecek. Fuarlar, öğrencilere eğitim hayallerini gerçekleştirmeleri için rehberlik etmeyi ve kariyerlerinde önemli bir adım atmalarına yardımcı olacak bilgi ve fırsatları sunmayı amaçlıyor.

Öğrenciler Bir Adım İleride

Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları, geçtiğimiz sonbaharda rekor seviyede katılım sağlayarak dikkatleri üzerine çekti. Bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenecek fuarlar, yurt dışında eğitim arayışında olan öğrencilere çeşitli seçenekler sunmanın yanı sıra geniş bir eğitim yelpazesini birebir tanıma imkanı sağlayacak. İlk fuar, 16-17 Mart tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek ve pek çok kurumun katılımıyla öğrencilere üniversite dışında dil eğitimi, lise değişim programları, yüksek lisans, work and travel, work and study ve sertifika programları gibi seçenekleri değerlendirme fırsatı sunacak. Ziyaretçiler, yurt dışından gelen okul yetkilileri, konsolosluk temsilcileri ve danışmanlık firmalarıyla birebir iletişime geçerek aradıkları tüm detayları öğrenebilecekler. Fuarlar boyunca konsolosluklar, eğitim danışmanları ve okul temsilcileri, yurt dışında eğitim, staj, burs, yaşam ve kariyer gibi konularda öğrencilerin ve ailelerinin tüm sorularını cevaplayacak.

Kariyer İçin Doğru Adım

Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları, Türkiye'deki genç adayları yurt dışındaki nitelikli eğitim kurumlarıyla buluşturarak kariyerlerine yön verecek birçok fırsatı ayağına getiriyor. Geçen yıl Ekim ayında İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen fuarlarında rekor bir katılım sağlayarak, 10 bin ziyaretçiyi ağırlayan Akare Fuarcılık, bu bahar dönemi fuarlarına da rekor bir ilgi bekliyor. Ulusal ve uluslararası birçok devlet yetkilisinin destek verdiği fuarları ziyaret eden adaylar, lisans programlarından iş İngilizcesi programlarına kadar geniş bir yelpazede bilgi edinecekler. Ayrıca fuarları ziyaret eden öğrenciler, çekilişle çeşitli hediyeler kazanma şansına da sahip olacaklar.