Memur zammı için enflasyon farkı ve toplu sözleşme belirleyici olacak. Öte yandan Merkez Bankası'nın yeni anketi ile 2023 yıl sonu enflasyon beklentisi belli oldu. 6 milyonu aşkın memur ve emeklinin merakla beklediği zam oranı Ocak ayında yüzde 52'yi aşacak. 

Ocak memur zammı yaklaşık 2 ay sonra belli olacak. TÜİK'in Ekim, Kasım ve Aralık ayındaki enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası memur maaşları için artış oranı hesaplanacak. Memurlar enflasyon farkına ilaveten yüzde 15'lik toplu sözleşme zammı alacak.

Ekonomistlerin yıl sonu beklentileriyle beraber yeni memur maaşı hesaplama tabloları belli oldu. 

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Eylül ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Eylül ayında aylık bazda yüzde 4,75, yıllık bazda ise yüzde 61,53 olarak gerçekleşti.

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre Temmuz'da enflasyon yüzde 9,62, Ağustos'ta 9,09 ve Eylül ayında ise yüzde 4,75 oldu. Tüm bunlarla beraber 3 aylık enflasyon rakamı da yüzde 25,11 olarak kayıtlara geçti.

 Eylül ayı enflasyon rakamları sonrası refah payı hariç 3 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11, enflasyon farkı dahil 3 aylık memur zammı ise yüzde 35,73 oldu.

3 aylık enflasyon oranı yüzde 25,11,

Refah payı hariç 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 25,11,

3 aylık memur enflasyon farkı yüzde 18,

Memur toplu sözleşme zammı yüzde 15,

3 aylık memur zammı yüzde 35,73 oldu.

Ocak zammı için nihai rakamlar Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranının belli olması sonrası netleşecek.

Ekim ayı enflasyon oranı 3 Kasım Cuma günü TÜİK tarafından saat 10'da açıklanacak. Bu rakamlar sonrası 4 aylık memur enflasyon farkı kesinleşecek.

 

KAYNAK: haber7.com