Koronavirüs hasebiyle hayatımıza giren HES kodu uygulaması, valiliklere gönderilen genelgeler kapsamında bazı kamu kuruluşlarına girmek için alınması zorunlu hale getirildi. Bu bağlamda araştırma yapan vatandaşlar da HES kodunun nasıl temin edildiğini merak ediyor.

Peki, HES kodu alma işlemi nasıl yapılır? E-Devlet, SMS ve Hayat Eve Sığar uygulaması kullanarak HES kodu nasıl alınır? Haberimizin detaylarında HES kodu almak için hangi yolu izlemeniz gerektiğini öğrenebilir, Hayat Eve Sığar uygulamasını hem IOS hem Android cihazlarınıza indirebilirsiniz...

E-DEVLET İLE HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden temin etmek isteyenler, https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden işlem yapabilir.

SMS İLE HES KODU NASIL ALINIR?

HES Kodunu SMS aracılığı ile almak isteyen vatandaşların, HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini yazıp 2023'e SMS yollaması gerekmektedir.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI ÜZERİNDEN HES KODU NASIL ALINIR?

Uygulamada yer alan 'HES Kodu İşlemleri' bölümünden 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklayarak kodun kullanım süresinin seçilmesinin ardından HES Kodu kullanıma hazır hale gelecektir.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINI ANDROİD CİHAZLARA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINI İOS CİHAZLARA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ