Terör örgütü PKK bir dönem Siirt Pervari yakınlarında bulunan Herekol Dağı'na kamp kurdu. Herekol Dağı, Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından terörden arındırıldı.

Söz konusu bölgeye tekrardan sızmaya çalışan terörist grubunun yeri öncelikle İnsansız Hava Araçları (İHA) yordamıyla tespit edildi. Ardından, 'Dadaşlar' lakabına sahip Jandarma Özel Harekat Timleri, bölgedeki teröristlerle sıcak temasda bulundu. Temasta 5 terörist öldürüldü, 3'ünün ise gri kategoride yer aldığı öğrenildi.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Dadaşlar adlı Jandarma Özel Harekât Timleri (JÖH), Siirt'in Pervari ilçesinin yakın konumunda olan ve terör örgütü PKK'nın bir dönem kamp kurduğu, saldırı faaliyetlerinde bulunduğu 2 bin 962 rakıma sahip Herekol Dağı'nda bulunan bir grup teröristin yerini tespit ettikten sonra harekete geçti.

Jandarma'ya ait İHA, havadan görüntü alarak çemberi daralttı. JÖH timleri ise bölgenin 2 farklı bölümünde teröristlerle çatışmaya girdi. 3'ü "Terörden Arananlar Listesi'nde" adı 'gri kategoride' yer alan, toplamda 5 terörist öldürüldü.

GRİ KATEGORİDEN ARANIYORLARDI

27 Mayıs 2020 tarihli operasyonda, 5 teröristten 3'ünün adının gri kategoride yer aldığı belirlendi. Gelen bilgilere göre gri kategoriden aranan isimlerden YJA-Star sorumlusu kod adı "Beritan Sıla" olan Nahide Timur, kod adı "Serhıldan Agiri" olan Dilan İlhan ve kod adı "Gever Erdem" olan Emrullah Kırkağaç'ın, beraberindeki 2 teröristle öldürüldüğü belirlendi.

17 şehidin kanı yerde kalmadı

Yapılan kriminal inceleme sonucunda teröristlere ait dijital ve elektronik materyaller, balistik incelemeler sonucunda da teröristlere ait silahlardan varılan neticeye göre, 2'si kadın 3 terörist, 17 kahraman askerin şehit düştüğü saldırıların failleriydi. Dadaşlar böylelikle şehitlerimizin de kanını yerde bırakmadı.