Sofralardan eksik edilmeyen yoğurt birçok derde deva! İşte her gün yoğurt yemeniz için 8 neden...

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI

Diyet listelerinin olmazsa olmazlarından olan yoğurt, içeriğindeki yüksek mineral ve vitamin ile vücut sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Yoğurdun kilo vermeye yardımcı etkisinin yanında özellikle bel bölgesinde yağların yakımını da hızlandırmaktadır.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Mide bulantısı, üşütmesi ve kusma gibi rahatsızlıkları önlemede en doğal ilaçtır.

Yoğurt sadece yenildiğinde değil aynı zamanda cilde sürüldüğünde de burada hasara uğramış alanları kolayca iyileştirir. Sivilce ve akne oluşumunun önüne geçer. Cildin genç kalmasını sağlar.

SİNDİRİM İÇİN FAYDALI

Yoğurtta bolca bulunan iyi bakteriler kabızlık gibi çeşitli sindirim sistemi hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. Ancak bunun için “probiyotik yoğurt” tercih edilmelidir. Yoğurt tüketimine dikkat eden ve düzenli olarak yoğurt tüketen kişilerde kolon kanseri riskinin düşük olduğu görülmektedir. Kabızlığı önlediği gibi bağırsaklarda da kanser oluşumunun önüne geçmektedir.

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR

Yoğurt, immun sistemi güçlendiren magnezyum, selenyum ve çinko içeriği sayesinde grip ve soğuk algınlığının önlenmesinde ve hastalık süresinin kısalmasında rol oynar. Ayrıca yoğurdun içerisindeki A vitamini hastalık yapıcı dış etmenlerden vücudu korur ve vücudun direncini artırır.

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLÜYOR

Kemik erimesinin önüne yoğurt ile geçebilirsiniz. Yoğurtta bulunan kalsiyum kemiklerinizin erimesini büyük oranda önlemektedir.

KAN BASINCI RİSKİNİ AZALTIYOR

Çalışmalar, süt ve süt ürünlerinin düzenli tüketiminin yüksek kan basıncı riskini azalttığını gösteriyor.

KALSİYUM İHTİYACINI KARŞILIYOR

Bir porsiyonun, yaklaşık bir kase, bir su bardağına denk geliyor. Erişkin bir kişi gün içinde yaklaşık yarım kilo yoğurt tükettiğinde ihtiyacı olan kalsiyum ihtiyacını karşılayabiliyor.

YÜKSEK TANSİYONU DENGELİYOR

Aynı zamanda yüksek tansiyonu dengelemede de etkilidir...Bu nedenle, özellikle tansiyon hastaların diyetlerinde yoğurt tüketimi mutlaka olmalıdır...