Türkiye'yi ayağa kaldıran skandal olayda Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, görev yerlerinde olmamalarını gerekçe göstererek hemşirelerden Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin'e akıl almaz bir ceza verdi. Hemşirelere zorla "Ben salağım servisimden başka servise gittim" yazdıran Alkan'ın görevden alındığı öğrenildi.

ZORLA KAĞIDA 'BEN SALAĞIM' YAZDIRDI

Skandal olayda Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, hemşirelerden Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin'in görev yerinde olmadıklarını görünce çok sinirlendi. Bu sebeple Alkan'ın, hemşireleri diğer birimden müdürlerin de yer aldığı bir odada, herkesin gözü önünde azarladı. Bununla yetinmeyen başhekim, görev yerini terk eden hemşirelere, bir A-4 kağıdı üzerine tam 500 kez, "Ben salağım servisimden başka servise gittim" yazmalarını istedi. Ancak hemşireler, böyle bir cezayı reddederek yasa gereğince resmi disiplin yönetmeliğinde yer alan yönergelerin uygulanmasını talep ettiler. Başhekim ise bunu kabul etmedi.

BAKAN KOCA DUYURDU: BAŞHEKİM GÖREVDEN ALINDI

Yaşananların gündeme oturmasıyla Sağlık bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü hareteke geçti ve konuyla ilgili inceleme başlattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül Alkan'ın görevden alındığını, verdiği cezanın kabul edilemez olduğunu duyurdu.