Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmesinin ardından HDP'li Mithat Sancar görüşme için Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunurken bugün de Pervin Buldan'dan bir açıklama geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin açıklamada bulundu.

"Kılıçdaroğlu'nu adaylığından dolayı kutlamak istiyorum. Hayırlı olsun. Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur" diyen Buldan, "Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğimizi tüm kamuoyuna belirtmek isterim" ifadesini kullandı.

DAHA ÖNCE 'KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ' DEMİŞLERDİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ocak ayında yaptığı açıklamada ise"Biz HDP olarak en kısa zamanda kendi cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP kendi adayını çıkaracak, kendi adayını gösterecek ve seçimlere kendi adayıyla gidecek." demişti.

İYİ PARTİ "HDP VARSA BİZ YOKUZ" DEMİŞTİ

HDP’li Pervin Buldan ve Mithat Sancar’dan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına gelen destek açıklamlarının ardından İYİ Parti’nin nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu katıldığı televizyon programlarında HDP ile yan yana gelmeyeceklerini açıklamıştı.

Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk’e katıldığı 2 farklı yayında HDP’nin kendi siyasetini terörden arındırmadığı müddetçe içinde bulundukları ittifakta HDP’nin olmasının mümkün olmadığın söylemişti.

İYİ Parti olarak bu duruma razı olmayacaklarını belirten Ağıralioğlu, “CHP, ‘HDP var’ derse ‘Biz burada yokuz’ deriz” demişti.