Diyarbakır'daki terör soruşturması çerçevesinde HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer görevden alınmıştı. "Silahli Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan yargılanan Nazlıer'in davasında karar çıktı. Kendi evini teröristlere karargah olarak kullandıran Nazlıer, 9 yıl hapis cezası aldı. 

Söz konusu davanın iddianamesinde, kod adı "Zerdeşt" olan E.T. adlı teröristin verdiği ifadede yer alan, "Nazlıer'in evini bölgede yer alan teröristlerin buluşma evi şeklinde kullanıldı. Nazlıer örgüte gönül bağıyla bağlıdır. Teröristler de bu milise fazlaca değer vermektedir. Nazlıer, bölgedeki en tehlikeli ve en azılı milistir. Bana göre bu milis 10 teröristten bile daha fazla etkiye sahiptir." sözlerine de yer verildi.

9 YIL CEZA ALDI

Karar duruşması, Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda
Nazlıer duruşmaya katılım göstermezken, avukatları hazır olarak bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Nazlıer'in "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan ceza alması yönündeki görüşünü bildirdi. Bu doğrultuda karar alan mahkeme heyeti, Nazlier'in "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan ötürü 9 yıl hapis cezası almasına hükmetti.

TERÖRİSTİN BERAATİNİ TALEP ETTİLER

Karar duruşmasına katılan Nazlıer'in avukatları, Cumhuriyet savcısı tarafından açıklanan mütalaayı kabul etmediklerini söyleyerek eski HDP'li Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer'in beraatini talep ettiler. Diyarbakır'daki terör soruşturması çerçevesinde geçtiğimiz yıl 21 Ekim tarihinde gözaltına alınan Nazlıer, 22 Ekim'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.