Altılı masa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP ile ittifak yaptığını inkar etmeye çalışsa da HDP’den bir uyarı daha geldi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz aylarda katıldığı canlı yayında, HDP ile aynı masada olmayacaklarını söyledi.

CHP ve İyi Parti, HDP ile kurdukları ittifakı reddetmeye çalışsa da ortaklık bir kez daha HDP tarafından açıkça itiraf edildi.

MİTHAT SANCAR’DAN UYARI GİBİ AÇIKLAMA

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele 1 kanalında açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP ve İyi Parti ile yaptıkları gizli ittifakı itiraf etti. Mithat Sancar, İstanbul ve büyükşehirlerde belediyelerin HDP desteğiyle kazanıldığını söyledi.

“SAYEMİZDE KAZANILDI”

Sancar, "Kendimiz bir politika belirledik. Bu iktidarı durdurmak için Kürt şehirlerinde kayyumların hepsini göndereceğiz. Batı da aday çıkarmayacağız. Demokrasiden yana adaylara destek vereceğiz. Herkes biliyor ki, o seçimler bizim verdiğimiz destekle kazanıldı. Bazen orada da kafa karışıklığı yaratılıyor. Allah'ınızı severseniz İstanbul seçimlerinde bizim İstanbul'daki oy oranımız Türkiye ortalamasının üstündedir. Yüzde on altılardadır. Bizim İstanbul seçimlerinin kazanılmasında desteğimiz, bu politikamız sadece o değil bütün büyükşehir belediyelerinde böyle oldu." dedi.