Mardin'in Midyat ilçesinde 31 Mart yerel seçim çalışmaları sırasında Eski HDP milletvekili Tuma Çelik, Süryani derneğinde tanıştığı bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan iddianame hazırlanarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke düzenlenmiş ve Tuma Çelik'in TBMM'de dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Hazırlanan iddianamenin detaylarında tecavüze uğradığı iddia edilen mağdur kadın, gerçekleşen iğrenç olayının ardından aile bütünlüğünün ve psikolojinin bozulduğunu, Tuma Çelik tarafından tehditlere maruz kaldığını belirtirken, Tuma Çelik ise iddiaları kabul reddetmişti. Mağdur kadın D.K'nın kendisine şantaj yaptığını ve maddi menfaat temin etmek istediğini söyleyen Tuma Çelik, iddiaları reddetti. Hazırlanan iddianamede tanımadığı birisinden maddi menfaat beklemenin mümkün olmadığı belirtildi.

TECAVÜZ SÖZLEŞMESİ İMZALATILMIŞ

Mağdur kadın D.K'nın iddianamede yer alan ifadesinde ise Tuma Çelik'i daha önceden tanıdığını, önceki seçim çalışmaları nedeniyle birlikte çalışmak için Çelik'in kendisine teklifte bulunduğunu, kendisinin bu teklifi geri çevirdiğini, konuşmak için Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan bir eve gittiklerini, evde kimsenin olmadığını aktardı.

D.K sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evin salonunda Tuma Çelik bana zorla cinsel saldırıda bulundu. Özel günümde olmam nedeniyle salondaki kanepenin üzeri kan oldu. Ardından aramızda tartışma çıktı. Sonrasında Tuma Çelik Batman'a evime bıraktı. Ben de bağlantısı olduğu E.T'ye Tuma Çelik'in ihraç edilmesini ya da istifa etmesini istediğimi söyledim. Bana, 'Seni öldürmekten beter ederim, ayaklarına sıkarım, seni Midyat topraklarında barındırmam' dedi. Ben de Süryani derneğini taşladım. Bu olay üzerine hakkımda şikayette bulunuldu. Şikayetten vazgeçilmesi karşılığında ''Partiye yönelik yıpratma çabalarıdır, Tuma Çelik ile hakkımızda çıkanlar dedikodudur' şeklinde bana evrak imzalatıldı. Bu olay nedeniyle ruh sağlığım bozuldu. Aile birlikteliğim sonlandı, evimi ve çocuklarımı terk etmek zorunda kaldım"