Soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aylarca sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından, HDP il ve ilçe binalarına yönelik arama kararları verildi.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, HDP İzmir İl eş başkanları Vedat Çınar Altan ve Berna Çelik ile HDP Buca İlçe eş başkanı Nihat Türk gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında şüphelilerin evleri, HDP İl Binası ile Konak ve Buca İlçe binalarında yapılan aramalarda teröristbaşı Abdullah Öcalan ve örgüt mensuplarının fotoğrafları, yasaklı çok sayıda kitap, dergi ve doküman ile dijital materyal, PKK ibareli materyaller, parti içerisinde örgütlenme isminde oda ve PKK terör örgütüne katılım yapanların listelerinin olduğu dokümanlar ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HDP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan aramalarda ise PKK bağış kutusu bulundu.

Üzerinde 'PKK' ve 'Kürdistan' yazılı Kandil bağış kutusunun fotoğraflarına ulaşıldı.

İzmir HDP İl Başkanlığı'na gelen terör örgütü üyeleri ile destekçilerinden toplanan paraların PKK'ya destek amacıyla Kandil'e gönderildiği belirlendi.

 

İzmir Terör Suçlarından sorumlu Başsavcı Vekili Necati Kayaközü'nün verdiği arama kararının Türkiye'de parti binasına yönelik verilen ilk arama kararı olduğu öğrenildi.