Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen polis ekipleri, bugün HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarına bir baskın gerçekleştirdi. Baskının ardından gözaltına alınanlar olduğu bildirilirken, ekiplerin merkez Bağlar ilçesindeki binalarda aramalar yaptığı bilgisi de verildi. Başsavcılığın başlattığı soruşturma hakkında herhangi bir bilgilendirme yapılmadı; öte yandan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar ve telefonlarına el koyulanlar olduğu belirtildi.

Fotoğraf: Demirören Haber Ajansı

İLÇE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin söz konusu binalarda arama yaptığı, arama kararının Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığı öğrenildi. Polis ekipleri, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ve Yenişehir İlçe Başkanlığı binalarındaki aramalar sonucunda terör örgütlerine ait olduğu belirlenen çok sayıda örgüt dökümanı, terör örgütü elebaşının ve terör örgütü mensubu teröristlerin poster ve afişlerine ulaşıldı. Söz konusu dökümanlara el koyuldu.

Eş başkanlarının cep telefonlarına el koyuldu

Polis ekiplerinin, dökümanların yanı sıra HDP Yenişehir ilçe eş başkanlarının telefonlarına da el koyduğu öğrenildi. Ayrıca eş başkanlarının gözaltına alındığı bildirildi.