Şırnak'ta çocukları PKK terör örgütü tarafından kandırılıp dağa kaçırılan acılı anneler, terör örgütüne olan tepkilerini ortaya koymak için HDP Şırnak İl Başkanlığı önünde oturarak eylem yapmaya ve evlatlarına kavuşacakları o kutlu günü beklemeye devam ediyor.

Ancak acılı anneler, geçtiğimiz gün bir grup HDP'linin saldırısına uğradı. Bir grup HDP'li, İl Başkanlığı binasına yürüyen acılı annelere taşlarla saldırdı.

SESLERİNİ BASTIRMAK İÇİN MÜZİK AÇTILAR

Çocukları, PKK'lı teröristler tarafından dağa kaçırılan ve terör saldırılarında yakınlarını kaybeden şehit ve gazi anneleri beraberce Şehit Üsteğmen Mehmet Esin Caddesi'nden başlayarak HDP İl Başkanlığı binasına ulaşıncaya kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında ellerinde Türk bayrakları ve dağa götürülen evlatlarının fotoğrafları bulunan aileler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun tırnakçı, işbirlikçi HDP", "Kürt ve Türk kardeştir ayrım yapan kalleştir" gibi sloganlar attı. O esnada parti binası önünde bir araya gelen bir grup HDP'li, yüksek sesle müzik açarak slogan atan annelerin sesini bastırmaya çalıştı.

TAŞLARLA SALDIRDILAR

Ardından aynı grup, acılı annelere taşlarla saldırmaya başladı. Taşlardan bir tanesi, eylemi takip etmek için orada bulunan bir basın mensubunun koluna çarptı.