Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 2020 yılının 3. çeyreğindeki büyüme rakamları değerlendirildi. Bakan Elvan, GSYH'nin 2020 yılındaki 3. çeyrekte yıllık bazda yüzde 6,7 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Bakan Elvan, büyümenin öncü göstergelerinin, 3. çeyrekte güçlü bir performansı işaret ettiğini beyan etti. Bakan Elvan ayrıca, üretim ile teknoloji altyapılarının yapısal anlamda daha güçlü olması için çalışmalar yapacaklarını duyurdu.

ÖNCÜ GÖSTERGELER BÜYÜMEYİ İŞARET EDİYORDU

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, üretim ve teknoloji altyapılarının yapısal anlamda güç kazanmasına ilişkin adımlar atacaklarını belirtti.

Twitter'dan yılın 3. çeyreğindeki büyüme oranını değerlendiren Bakan Elvan, sosyal medyada yaptığı değerlendirmede GSYH'nin 2020 yılının 3. çeyreğinde yüzde 6,7 oranında arttığını söyledi.

Büyümedeki öncü göstergelerin, bu zaman dilimi için güçlü bir performansı işaret ettiğini belirten Elvan, üçüncü çeyrekteki büyümede yurt içi talep artışının da etkili olduğunu söyledi.

ELVAN: OLUŞABİLECEK RİSKLERİ GÖZ ARDI ETMİYORUZ

Bakan Elvan, oluşabilecek herhangi bir riski göz ardı etmedikleri detayını vererek finansal istikrar ve fiyat istikrarıyla makroekonomiyi önceleyen politikalar çerçevesinde, dengeli, istihdam oluşturacak bir büyüme sürecini devam ettirilebilir kılmayı amaçladıklarını bildirdi.