Evcil hayvan satış yerlerinde kedi ve köpek yasağı 14 Temmuz itibarıyla başladı. Bu evcil hayvanlar artık hayvan malzemeleri, yemler ve mamaların satıldığı işletmelerde bulundurulamayacak.

Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan Esen, kanunun son derece önemli olduğunu söyledi. Esen, hayvanların artık satılık bir eşya gibi görülmemesi için önemli bir adım atıldığını, kendilerinin de bunu desteklediğini belirtti.

Kedi ve köpeklerin de birer canlı olduklarının unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Esen, "Hayvanseverler olarak bu kararı uzun süredir bekliyorduk. Bu kararın alınması son derece önemli. Bundan sonra hayvanlara karşı işlenen suçların da cezalandırılması için yeni kararlar alınmasını bekliyoruz." diye konuştu.

UYGULAMAYA GİREN YASA SEVİNDİRİCİ

Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, uygulamaya giren yasanın sevindirici olduğunu söyledi.

Kaçak hayvan üretim çiftliklerine yönelik çalışmaların artırılması gerektiğini dile getiren Keskin, "Yasa hayvanları korumaya yarar ancak merdiven altı çoğaltabileceğini düşünüyorum. Güzel bir yasa ama inşallah merdiven altı ve ruhsatsız satışlar olmaz." dedi.

Keskin, sahipsiz hayvanlara yönelik bir çalışma yapılması gerektiğini, belediyelerin kısırlaştırma çalışmalarını artırmasını istediklerini ifade etti.