Proje kapsamında kadınların emekleriyle ortaya çıkan tişört koleksiyonu, Kadınlar Günü’ne özel olarak Bestseller grubuna bağlı Only markasıyla satışa sunuluyor.

Kurulduğu yıldan bu yana insan haklarını koruma vizyonuyla hareket eden Bestseller, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nın (AÇEV) sosyal girişimi Eşitliğe Değer iş birliği ile uzun soluklu bir proje olarak ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ı gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar tekstil üretim fabrikasında çalışan 1300’e yakın işçi kadına ulaşarak güçlenmelerine katkı sağlayan proje, kadınlara destek olmaya devam ediyor. Jack & Jones, Vero Moda gibi birçok moda markasını bünyesinde bulunduran Bestseller grubuna bağlı Only markası, projeye katkıda bulunarak 8 Mart Kadınlar Günü için geliştirdiği yeni tişört koleksiyonunu çıkarıyor. Koleksiyon, ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ projesinde yer alan kadınların emekleriyle hazırlanan tasarımlardan oluşuyor. 

2022 yılında fabrikalarda başlayan ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ eğitimleri; çeşitli konu başlıklarıyla kadınların hayatın içinde güçlenerek hareket edebilmelerini, değer verdikleri seçimleri yapabilmelerini ve iş hayatlarında uzun soluklu kariyer planları çizebilmelerini hedefliyor. Şu ana kadar İstanbul, İzmir, Denizli, Düzce, Aydın, Afyon, Konya, Bartın illerinde toplam 12 tekstil üretim fabrikasında yaklaşık 1300 çalışan işçi kadına uygulanan proje, kadınların ekonomik ve sosyal konularda doğru kararlar verebilmelerine, hak ve hizmetlerden faydalanmalarına destek oluyor. Proje; kapsamlı eğitim programıyla çalışan işçi kadınların çeşitli zihinsel-sosyal beceriler edinmelerini sağlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. 

Only Kadınlar Günü Koleksiyonu

Modada belirli bir yönelimle değil, çeşitliliğe ve yaratıcılığa duyulan inançla hareket eden Only, kadınlara günlük hayatın sınırlarından çıkarak daha geniş bir çevreyle tanışma fırsatı sunuyor. Bestseller ve Only’nin destekleriyle ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ projesinde eğitim alan kadınların emekleri, Kadınlar Günü’ne özel bir koleksiyona dönüşüyor. 4 farklı renkten oluşan Kadınlar Günü koleksiyonu, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Kadın işçiler arasında iletişim ve dayanışmayı geliştiren eğitimler, tekstil işçisi kadınlar arasında yaygınlaşarak yeni projelere hayat vermeye devam ediyor.