Hayat boyu öğrenme kurumları neler? sorusunun cevabı merakla araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hayat boyu öğrenme kurumları ile ilgili ilgili çok önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetleri 11 Ocak'tan itibaren başlayacak. Peki hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI NELER?

Geçmişte halk eğitimi ile yetişkin eğitimi veya yaygın eğitim isimleriyle yer alan ve faaliyet yapan kurumlar bugün için hayatın her alanını kapsayacak şekilde genişletildi. Bu bağlamda 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ismi kaldırılarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü haline dönüştürüldü.

Buna uygun olacak şekilde, 02.12.2016 tarihli ve 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanununun 3 üncü maddesinin (ç) bendine göre “e) 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa uygun şekilde aday çırak, çırak, kalfa ve ustaların genel ve meslekî eğitimlerini sağlamak” görevi Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne devredilmiş ve 335 mesleki eğitim merkezi de bu Genel Müdürlüğü'ne bağlandı.

HAYAT BOYU ÖĞRENME KURUMLARI İÇERİSİNDE YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başlanacağını belirtti.