Hatay'da Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerindeki yangını PKK'ya yakın 'Ateşin çocukları inisiyatifi' adıyla ortaya çıkan grup üstlenmişti. PKK'ya yakın olduğu bilinen bir internet sitesinde yayınladıkları mesajla yangını başlattıkları kesinleşmiş, öte yandan ellerinde molotoflarla dolaşarak ormanlık bölgeleri bir bir ateşe verdikleri görülmüştü.

Türkiye'nin ciğerini dağlayan olayda asıl can yakan şey içimizdeki düşmanların teröre karşı tavrı oldu. Yangın herkesin ciğerini yaktı, yangının sorumlusu terör örgütü yanlılarına tepki yağarken CHP'liler bu konuda tek bir söz dahi söylemedi.

CHP'LİLER PKK'YA DAİR HİÇBİR İÇERİĞE YER VERMEDİLER

CHP tarafından hiçbir siyasetçi, mesajlarında terör örgütü PKK'ya ilişkin hiçbir şey söylemedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Bu alçakça saldırıyı yapan terör örgütünü lanetliyor, yangınla mücadele eden kahramanlarımıza başarılar diliyorum." demekle yetinirken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da PKK ile ilgili bir şey söylemekten kaçınarak yalnızca "Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesajında ise, "Hatay'da farklı noktalarda çıkan yangın hepimizi kaygılandırdı. Hatay'a İstanbul'dan geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz, umarız tüm yangınlar bir an önce tamamen söndürülür." ifadeleri yer aldı.

Öte yandan sürekli olarak başarısızlıklarıyla gündeme gelen CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da İmamoğlu'nun mesajına benzer bir mesaj yayınladı ve PKK'ya değinmedi.